Over Herbie Bird | Open Kano Festival | Cursussen | Data 2018 | Sitemap | Contact

Liever kajak

kajak Liever toch kajakken?
Tja, niet iedereen wil met een open kano varen. Want het is tenslotte geen eenvoudige manier van peddelen, aan één kant van de boot snelheid maken en tegelijkertijd sturen. Bij het kajakvaren lijkt dit wat simpeler met een dubbelbladige peddel, het is dan de kunst om links en rechts goed te doseren en dat lijkt alles.

Denkt u dat deze techniek u beter past dan is het goed om te weten dat er ook een kajakschool is die u van begin tot eind met de vlakwater peddeltechnieken kan opleiden. Deze kajakschool wordt geleid door twee cracks in deze sport. En wanneer u het leuk vindt proberen ze u zover te krijgen dat u een tocht op het zoute water en op zee aankunt.

Het blijft zo dat een kajak daar ook meer geschikt voor is. Een kajak en zeker een zeekajak kan de elementen beter trotseren dan een open kano. De kajak vangt in het algemeen minder wind en kan de golven beter aan; hij is gemakkelijker af te sluiten. De open kano is daarentegen meer geschikt voor het trektochtwerk, er is meer ruimte voor bagage, er zijn meer zit-posities mogelijk en de rug wordt meer ontzien.

Maar goed, wanneer u dit eens wilt vergelijken dan kunt u kontakt opnemen met Nico Middelkoop en Axel Schoevers of kijk op www.zeekajak.nl.