Cursussen kanovaren

Basis cursus Tandem, een 2-daagse. “We doen het samen”
Wanneer je alleen bent kun je ook meedoen! In deze cursus gaat het over samenwerken en samenspel met aandacht voor ieder zijn taak. Dit maakt het kanovaren overzichtelijk. Er wordt onderscheid gemaakt tussen effectief en efficiënt. Plezier en goede techniek gaan goed samen. Je leert ca 12 peddel technieken.

lesmoment

Basis cursus Solo, een 2-daagse. “Jij bent het middelpunt”
Voor deze cursus bevelen wij aan om eerst de basis cursus tandem te volgen, maar niet noodzakelijk.
Jij bent het middelpunt en voer je zowel de stuurslagen van de voor- als achtervaarder uit. Vandaar. Je leert circa 15 verschillende peddeltechnieken.

Gevorderden cursus Tandem, een 2-daagse. “Haal het beste uit jezelf”
Je hebt al enige ervaring in het peddelen en je kent de basistechnieken bij naam en in uitvoering. Je leert de slagen op elkaar af te stemmen en efficiëntie is hierbij belangrijker dan effectiviteit. Het peddeltempo gaat omhoog en toch ben je minder vermoeid! Je leert circa 24 peddeltechnieken.

Gevorderde cursus Solo, een 2-daagse. “Het draait allemaal om jou”
Je hebt al ervaring met het solovaren of je bent al een peddelaar. Je leert je tempo en je techniek op elkaar af te stemmen. Het sturen van de kano gaat veel meer aan het begin van de slag plaatsvinden. Je leert zelf het draaipunt te zijn. Effectiviteit, efficiëntie, techniek en inzicht komen allemaal samen.

solovaren

24-slagen in de Rondte, een 1-daagse. “Alles in beeld krijgen”
Deze cursus is geschikt voor mensen die al het een en ander hebben geleerd en geoefend. Je wilt de juiste uitvoering leren van iets wat je misschien al toepast. En om het aantal technieken die je kent uit te breiden. Je leert een peddelslag geïsoleerd te maken en in detail te kijken naar wat je doet. Er is veel aandacht voor een juiste houding en voor de verschillende spiergroepen. Door de aandacht voor de controle duim, leer je jezelf te monitoren. Verfijnd of detaillistisch peddelen, op een rustige plek uit de wind.

gezinnen

Gezinscursus, een 2-daagse. “Met z’n allen aan de slag”
In deze cursus is er aandacht voor ieders positie en ieders taak in de kano. Afhankelijk van de leeftijd worden de juiste peddelslagen aangeleerd. Samenwerken en plezier staan hierbij voorop. Spel elementen worden ingebouwd en er is een grotere interval in de lesmomenten. Door telefonisch contact vooraf kunnen we de “lestijden” aanpassen aan de wensen van het gezin.
PS. Geldt ook voor grootouders……

grootouders kleinkinderen

Cursus aangepast kanovaren, een 1-daagse. “Anders is ook normaal”
Deze cursus wordt op maat gemaakt voor gezinnen waarvan een of meerdere kinderen speciale aandacht nodig hebben. Jongeren in een klein groepje is ook mogelijk want soms is het goed als de ouders er niet bij zijn. Elementen in deze cursus zijn: aandacht voor sociale vaardigheden, communicatie, zelfvertrouwen vergroten en leren samenwerken. Het verbeteren van fysieke vaardigheden is een belangrijk item. Een 2-daagse is ook mogelijk.

Cursus meerdaagse tocht, een 1-daagse. “Wat sleep je mee?”
Deze cursus informeert je over het maken van een meerdaagse tocht met de kano. Belangrijke onderdelen zijn de trim van de kano, weersomstandigheden, kaart en kompas, voeding, kleding, veiligheid en reddingen. Andere items die ook aan de orde komen zijn: dagindeling, kamp opbouw, juiste plek zoeken, tocht inschatten en “overschatten”.

KIDS peddelsports, “Wat past bij jou?”
In 4 lessen van anderhalf uur maak je kennis met 3 peddelsporten waaronder kanovaren, kajakvaren en SUPpen op een board. Er zijn veel overeenkomsten maar er zijn ook flinke verschillen.
Je start met de basis peddeltechnieken. Deze lessen zijn een goede voorbereiding voor het huren van een SUP, een kajak of een kano in je vakantie. In de maanden mei, juni, juli en augustus.
Woensdagmiddag van 14.00-15.30 in Vlaardingen en vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.30 in Ossenzijl

kanovaren met kids

SUP-board peddelen. “Veel meer uitzicht”
Nieuw in 2019 is het peddelen met een SUP, een afkorting van Stand Up Paddling, het staand peddelen op een board. Voor meer informatie zie de knop SUP peddelen.

Kanokamperen. “Een boot vol spullen”
Kanovaren met spullen aan boord voor meerdaagse peddeltochten geeft een gevoel van vrijheid en avontuur. Wij van Kanoschool Herbie Bird weten er over mee te praten. Onze kennis willen we graag delen. Vanaf 1 april 2019 kun je meer lezen op www.kanokamperen.nl

Kanozeilen. “Wind in de zeilen”
Op een kano kan een zeiltuig worden gemonteerd. 50 jaar geleden was dit een sport in Nederland, maar dit is helaas vervlogen tijd. Wij gaan deze sport nieuw leven in blazen. Nieuwe materialen maken deze sport zeer toegankelijk.
De cursus kanozeilen vind plaats op de Rottemeren bij Rotterdam en op het Giethoornse meer in Overijssel. Kijk verder op onze speciale site www.kanozeilen.nl vanaf 1 april

Tijdsindeling van de meeste cursussen.
Aankomst rond 10.15 uur.
Start cursus 10.30 uur
Pauze van 13.00 tot 14.00 uur
Peddelen tot ca. 16.30 uur.
Onze ervaring is dat een lesdag heel intensief is en meer dan genoeg oefenstof geeft. Na een afronding kun je naar huis of naar de overnachtingsplek.

De pauze (eigen lunch mee) is op het startpunt waar de spullen blijven liggen. De Kanoschool verzorgt de koffie/thee bij aanvang.
Bij een 2-daagse cursus kun je ’s-avonds nog een eindje peddelen zonder begeleiding.

Opmerking: Er wordt altijd gevaren met een goed passend zwemvest!

Aanmelden uitsluitend per e-mail op info@herbiebird.nl We gaan er vanuit dat u met uw aanmelding akkoord gaat met onze leveringsvoorwaarden. Deze staan onderaan de Home pagina.