Cursussen Stand Up Paddling

Wat is SUPpen

SUPpen is het afgelopen jaar de snelst groeiende watersport. Het is een peddelsport en dat is de reden dat wij als Kanoschool Herbie Bird ons hebben bekwaamd in de technieken die hierbij horen.

Het is een mooie sport die zeer geschikt is als recreatie activiteit; rust en natuurbeleving zijn vaste elementen. Je komt op plaatsen waar een groot deel van de watersport beoefenaar niet kan komen.

De sport kan ook competitief beoefend worden en dan gaat het vaak om afstand en snelheid. Zowel op binnenwater als op zee worden er wedstrijden gehouden.

Je bent meestal na drie tot vijf lessen voldoende ervaren om een tocht te kunnen varen en een opbouw schema te volgen om langere tochten te kunnen peddelen.

Cursusaanbod techniek

SUP beginners les – 1 ½ uur
Kennismaken met de Stand Up Paddle Sport Duidelijke uitleg op de wal over basistechniek, materiaal en veiligheidsaspect. Daarna gaan we het water op, iedereen start op de knieën en nemen we de tijd om gevoel te krijgen met het board en balans. Daarna gaat ieder in zijn eigen tempo staan. De peddeltechniek is zowel zittend als staand te leren. Aan bod komen: vooruit peddelen, stoppen en bochten maken. We letten op de juiste houding, positie op de SUP, het goed hanteren van de peddel en een juiste insteek.

SUP klas 3 lessen van 1 ½ uur:
Dit kunnen drie opeen volgende dagen zijn of drie weken op een vast tijd stip. Je krijgt les in een kleine groep van max. 5 deelnemers. Als je deze lessen hebt gevolgd kun je zelf een SUP huren in heel Nederland en kan je deelnemen aan een korte SUP tocht.

Iedere les is er aandacht voor de juiste techniek, houding, balans en behendigheid. We leren een efficiënte slag die je lang kunt volhouden en waarbij je snelheid vooruit gaat. Ook is er aandacht voor het blessure vrij peddelen en het trainen van de juiste spiergroepen.

SUP fit training – 1 ½ uur:
SUPpen gebruiken voor een actieve workout en training van je lichaam. We gaan aan de gang met conditie, techniek en snelheid.
Doe mee met de wekelijkse training op de Vlaardingse vaart.
Woensdagavond van 18.30 - 20.00 uur, start vanaf 8 mei.

SUP Privé les
Alleen of met 2 personen leren we de SUP-techniek aan. Afhankelijk van je wensen wordt het een ontspannen les met oog voor de natuur of intensiever met meer aandacht voor het trainen van je hele lichaam.

SUP toertochten in de Weerribben:

Vroege Vogels SUP 7.30 - 9.30 uur
We starten bij de Kluft en sluiten daar ook af met een kop koffie/thee. Bij de tocht is er aandacht voor houding en techniek te verbeteren, maar ontspanning en natuurbeleving staan voorop. Wat prima gaat in een gebied met wuivende rietvelden, afgewisseld met moerasbossen en historische dorpen als Ossenzijl en Kalenberg.

vroege vogel suppen

Wind Stil SUP 19.00 – 21.00 uur
Wanneer de wind wegvalt en de zon langzaam ondergaat wordt het vaak heel stil in de Weerribben. Een heerlijk moment om je hoofd even helemaal leeg te maken en te genieten van het afwisselende landschap. Het spotten van reeën, een buizerd en met veel geluk een otter kan tijdens deze tocht plaats vinden.

Aangepast SUP: (maatwerk)
Voor jongeren met ADHD of Autisme Spectrum Stoornis gaan we in kleine groepjes de verschillende technieken aanleren. Rust en vertrouwen is de basis van deze lessen, met concrete communicatie op een positieve manier.
Je traint veel spiergroepen waardoor je fysiek sterker wordt en je coördinatie verbeterd. Door de Autisme Centraal Methodiek toe te passen, creëren we een autisme vriendelijke sport- en leeromgeving waarbij je sociale en communicatieve vaardigheden leert. Je zelfredzaamheid gaat vooruit.

Deze cursus is ook geschikt voor gezinnen met kinderen waarbij speciale aandacht gewenst is en wordt bij voorkeur gegeven vanuit het recreatie centrum de Kluft in het Nationaal Park de Weerribben-Wieden.

Alle cursussen kunnen gegeven worden in Vlaardingen op dinsdag, woensdag en donderdag en in Ossenzijl op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. De cursus wordt in Vlaardingen, in samenwerking met VIB en BOBA sport gegeven.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je graag wat meer informatie over de lessen neem dan gerust contact op met Elize van Witzenburg 06-2458 8269 of mail info@herbiebird.nl.