Cursus Kanokamperen

Van levensbelang.
De kano is lang geleden al, ontwikkeld om personen en goederen te vervoeren. De kano is veel gebruikt in Canada om te reizen door onbegaanbare gebieden, althans onbegaanbaar over land.
De rivier was daar dan de enige manier om te reizen. De lengte van de tocht vereiste dat er onderweg werd geslapen en uitgerust. Het kanovaren en “kamperen” was een vorm van overleven. Heden ten dage gebruiken we de kano meer als sport en varen we met een tent naar plekken waar je anders niet komt. De kanokampeerder is een natuurliefhebber bij uitstek en de kano is een vervoermiddel bij uitstek; een mooie combinatie.

Vele factoren spelen mee.
De vaardigheden vereist voor het kanokamperen zijn heel divers. Natuurlijk zijn peddeltechnieken en bootbeheersing essentieel. Even belangrijk zijn het vinden van een goede rustplek en een overnachtingslocatie. Welke materialen gebruik je voor het kamp maken en welke voeding neem je mee op je reis. Wat doe je met een obstakel op je reis en hoe maak je een passage mogelijk. Wisselende weersomstandigheden vragen om aanpassing en soms bijstelling van je doelen. Daarnaast moet je het fysiek en mentaal aankunnen, maar ook je partner(s).

Weet waar je aan begint.
Kortom, het kanokamperen is een avontuurlijke sport en niet zonder risico voor mensen die geen ervaring hebben. Eén techniek beheersen zoals het peddelen is vaak niet voldoende, want wat als je onvoldoende voedsel bij je hebt of wat als je geen droge kleding meer hebt?

Lesnemen en ervaring opbouwen.
De cursus kanokamperen laat een hoeveelheid aan vaardigheden voorbij komen zodat je minder snel verrast zal zijn. Ervaring is belangrijk en dit kost tijd. Begin daarom in niet al te moeilijke omstandigheden, plan zekerheden in en bouw langzaam je ervaringen op. De datum van de cursus wordt in overleg met de cursisten vastgesteld. Doe ons een voorstel!!

Je hebt al voldoende ervaring maar niet de juiste spullen.
Wanneer je zonder onze cursus ook met kanokamperen wilt starten, kunnen wij je op gang helpen met advies en het huren van specifieke materialen.
We verhuren een geschikte kano, een tent en geven informatie over een 3- of 4-daagse kanotrektocht door het Kanoparadijs in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Maar we kunnen ook adviseren over trektochten in het buitenland.

kamperen

Verhuurmateriaal:

Kano voor een week inclusief peddels en zwemvesten € 180,00
Kano per dag, merk Wenonah of gelijkwaardig € 30,00
Tent voor een week, merk Tentipi, 4 of 6 persoons. € 180,00
Tent per dag, merk Tentipi € 30,00

Voor meer informatie en het aanschaffen van materialen kun je terecht op de site van: kanokamperen.nl

Voor informatie over kanotrektochten in het Nationaal Park Weerribben-Wieden kijk op: kanoparadijs.nl