Compleet avontuur maar niet zonder risico

Kano arrangement Kanoparadijs 2020

Aanbieder Kanoschool Herbie Bird in Ossenzijl

Meerdaags arrangement HB 20-03

Doelgroep:
Survival atleten en langeafstand peddelaars

Korte beschrijving: 4 daagse kanotocht met huurtent en huur kano:

Naam: Compleet avontuur maar niet zonder risico.

Prijs: 175,00 euro p.p. op basis van 2 personen en 4 overnachtingen.

Kernwoorden: avontuurlijk kanoën, grenzen opzoeken, onbekende gebieden beleven

informeer of bestelBeschrijving: deze tocht gaat over zeer afwisselend water. Er zijn trajecten die bij een windkracht 4 al een uitdaging vormen, bij windkracht 5 een groot risico zijn en bij 6 onmogelijk wordt. Er zijn escapes routes, het basecamp kan altijd adviseren. Maar er zijn ook moerastochten waar geen enkel overzicht is. Dag trajecten kunnen worden aangepast aan de kwaliteiten van de peddelaars en aan de weersomstandigheden. Alle overnachtingen zijn direct aan het water op een camping met toiletgebouw, winkeltje en restaurant. Een noodbivak is altijd te improviseren. Een basha of hangmat is een goed idee. Zeer geschikt voor het voorjaar en het najaar. Ook het winterkamperen wordt aanbevolen, speciaal hiervoor kan je een tentkachel huren.

Eisen gesteld aan sporter: voor sporters die enige peddelervaring bezitten en een goede lichamelijke conditie hebben. Tussen de oren moet het goed zitten en geen zeurpiet zijn. En natuurlijk is een avontuurlijke aanleg noodzakelijk om er voldoende van te genieten.

Inclusief: 2 persoons kano met zwemvest en peddel, expeditie tent, waterdichte zakken, route kaart. Zelf zorgen voor: slaapspullen, kleding, kookspullen, voeding, navigatie materiaal, verlichting.

Voorbeeld: Dag aankomst: Oefenen tent opzetten, korte instructie peddelen, advies over bepakken kano. Route bespreken naar kampeerplek en dan gaat het gebeuren, op naar het Giethoornse meer. Dag 2: opbreken, inladen. Peddelen naar Vollenhoven. Eigen kamp maken en lekker slapen. Dag 3: opbreken, inladen via Zwartsluis naar Beltschutsloot. Kamp maken en ’s-avonds nog een toertje. Dag 4: trektocht gaat verder naar Giethoorn. Overnachting aan het meer. ‘s-avonds peddeltocht door Giethoorn. Dag 5: vaste ritueel. Tocht terug naar Ossenzijl. Spullen inleveren, tocht nabespreken, nieuwe afspraak maken.

Let op: wij gebruiken kano’s en geen kajaks. Kano’s zijn comfortabeler om in te zitten maar vragen meer peddeltechniek. Je kunt ook een peddeltechniek training bij ons aanvragen. Dit arrangement is erg geschikt ter voorbereiding op een peddel avontuur in Scandinavië of Canada.


Beleef het Kanoparadijs Weerribben Wieden met de avontuurlijke arrangementen van kanoschool HerbieBird